2013. március 31., vasárnap

Békalencse

Sok gyöngyösblogban láttam ezt a zöld színű superduo gyöngyöt, vagyis a belőle készült szépségeket, nagyon tetszettek. Rendeltem én is és végre sikerült megfűznöm belőle a karkötőt és a fülbevalót. 


Freya


Rea


Mindkét minta Ewa mintája (ewagyöngyösvilága.blogspot.com), csak én a csiszoltak helyett 4 mm préselt golyót használtam. 

Köszönöm a mintát Évának!

2013. március 30., szombat

Húsvét

A nagyobbik kislányom szeretett volna "gépezni". Mondtam neki, rendben, de cserébe van egy kérésem. Rajzoljon egy húsvéti képet. Ezzel a rajzzal kívánok Kellemes húsvétot mindenkinek!


2013. március 29., péntek

Horgolás (ismét)

A lila nem egészen az én színem, talán egy lila pólóm van. Ennek ellenére csináltam lila karkötőt, gyűrűt, nyakláncot és egy fülbevalót is. Ezeket viszont szeretem.



Termetes darab lett.


2013. március 28., csütörtök

Horgolás

Amikor nyáron elvesztem a gyöngyőrületben, gondoltam kipróbálom a gyöngyhorgolást is. Azt hittem, csak felfűzöm a gyöngyöket és horgolok szokás szerint. Így tettem, ez lett belőle:


Néztem, néztem; ezek a gyöngyök nem úgy állnak, ahogy kell. Megkértem a google-t keressen nekem valami segítséget. Talált is a GyöngyIKék oldalon. Megnéztem videót, leírást, fotókat és kiderült "hol van az eb elhantolva". Gyorsan kipróbáltam a látottakat, így sikerült:


Nem volt csak 20-as horgolócérnám, ezért kicsit látszik a gyöngyök között, azért másodiknak elmegy.

2013. március 25., hétfő

Itt van a tél, itt van újra

Esik a hó. Mert a hó, az olyan, esik. Na de március 25-én?!  Lassan egy hónap eltelt a tavaszból és még mindig tél van. Meg hó. Meg hideg. 


Azért reménykedem: már vidám, színes gyöngyöket nézegetek. Bár fűzni még nem fűztem velük. Azért van néhány képem, amit még múlt héten (tavasszal) csináltam.




Egyszerű RAW gyűrű. Maradt egy kevés telt és lüszteres levendula színű 11/0 kásám, lett egy gyűrűm. 



Szultán bogyó (kettő is van belőle), még nem találtam meg az igazi arcát a kész láncnak.

Minta: KKriszta/(manogyongyei.blogspot.hu)






2013. március 22., péntek

Végre péntek

A jól megérdemelt hétvége. Tényleg jól megérdemeltem! Egész héten nem fűztem egy szem gyöngyöt sem. Szerencsére vannak tartalékok a régebbiekből... és van sok-sok varrnivalóm, felhajtandó nadrágok, szakadt gyerekruhák stb. Többek között ezért sem fűztem, meg a többi "házimóka" miatt.


Tanulgattam a peyotozást. (Van még mit tanulnom.)

Minta: Jean Campbell




Lyukas peyote hatszög
(Ez volt az első, azért tartottam meg.)

Minta: K.Kriszta  (manogyöngyei.blogspot.hu)

2013. március 21., csütörtök

Tavasz!

Tegnap tényleg tavasz volt (mára elmúlt). Szóval a gyerekekkel kiszabadultunk a lakásból, meglátogattuk a játszóteret. Vittem a gyerekeket, szám szerint hármat, fényképezőgépet és a gyöngyeimet. Összekötöttük a kellemest a (nekem) hasznossal. Ők játszottak, én fotóztam.... Íme néhány:


Ootheca cuff 
(igaz, csak a fele)

Minta: Rachel Nelson-Smith/Seed Bead Fusion


Bogyó fülbevaló

A nyáron fűztem, talán a második próbálkozásom a gyöngyök ráapplikálásában tű és cérna segítségével egy fagolyóra. Aranyos, de fényképezni nem lehet.


Mivel annyira még nincs tavasz, hogy ne kelljen sapkát venni, ezért kötöttem a lánykámnak egyet. Az övé még gyorsan elkészül.


.... és egyet horgoltam is.


A bizonyíték a tavaszra. Ezt is tegnap fényképeztem a bejárat melletti kertben. Nézegettem, mert azt hittem tavalyról maradt, de nem, idei rózsa.

2013. március 15., péntek

Tavasz?

Múlt héten szerettem volna néhány fotót készíteni, a nap is sütött, de amikor 3 beteg gyerek igényli az anyukáját, akkor hiába... Gondoltam, majd a hosszú hétvégén. Szerencsére a gyerekek meggyógyultak. A nap meg majd süt ezután. Addig is néhány régebben készült fotót felrakok.


Ezt a karkötőt akkor kezdtem fűzni, amikor a kislányom megszületett. Egyszerű, de kb. 2 hónap alatt készültem el vele. Most már kicsit több időm van .....

Minta: Smadar Grossmann


Csokis szeder helyett, levendula padlizsánnal... Gyorsan haladtam vele és nagyon kényelmes, szeretem.

Minta: Tiszi


2013. március 4., hétfő

Oroszlán, Kisvakond, dínó


Még nyáron varrogattam, filcből. A szabásmintát a picasaweben találtam.


Kisvakond az elsők között készült, talán 2 éve, a szabásmintát egy régi Fürge Ujjak-ban találtam.


Dínót is nyáron varrogattam, a picasan találtam hozzá szabásmintát.

Fotóztam.....

Szombaton végre sütött a nap. Gondoltam készítek képeket az erkélyen. Párat sikerült is - kicsi fiam is segített - de mikor merülnek le az elemek......hááát igen, akkor, amikor egyébként minden más alkalmas.

2013. március 1., péntek

Az első

Végre elkezdtem... írni a blogomat. Alapvetően a gyöngyök miatt, de nemcsak gyöngyökről. Kötök, horgolok, varrok játékokat a gyerkőceimnek, amelyek képeit szeretném megosztani azokkal, akik kíváncsiak rá.
Mások blogjában gyönyörű dolgokat láttam, úgy gondoltam, most én is megmutatom amiket készítettem, talán tetszik....

Aki benéz hozzám, annak köszönöm!